PAMETNA GUJA

GMIŽE LI GUJA U PRAVOM SMJERU? (PRVIH 100 "LAJKOVA")

U lonac smo stavili nešto ideja, nekoliko razgovora i skica te smo ih krčkali nekoliko godina. Dobivenu smjesu tijekom tri tjedna strpljivo smo oblikovali u aplikaciju. Konačno, nakon nekoliko dana nutkanja poznanika, prijatelja i susjeda, skupili smo naših prvih 100 "lajkova"!

Nauči: Zbrajanje, Oduzimanje, Množenje, Dijeljenje.

Bit ću malo i precizniji, Facebook oglasom nutkali smo i one nepoznate za koje smo se nadali kako bi ih Guja mogla zanimati.

I kako stvari stoje, možda smo i napravili dobar posao - nadam se kako će vrijeme pokazati da je ta pretpostavka ispravna.

IZDVOJENO

Donosim rezime događanja zadnjih nekoliko dana (uz naglasak na jučer):

  • tijekom jučerašnjeg dana, na stranici Pametna guja bilo je 1250 posjeta
  • tom su prilikom posjetitelji napravili oko 4400 raznih matematičkih operacija
  • u nekim je trenucima na stranici istovremeno bilo i preko 20 posjetitelja
  • za ostvarenje ovakvog rezultata potrošen je minimalan iznos (jedan Facebook oglas, 10 EUR)
  • prema statistikama posjete, izgledno je kako je dobar dio posjete na stranicu stigao i putem mobilnih aplikacija za dopisivanje (Viber, WhatsApp, ...)
  • IZNIMNO VAŽNO: učitelji su počeli objavljivati link Pametne guje na web stranice razreda koje koriste za komunikaciju s učenicima u "školi na daljinu"
  • učitelji su nas komentirali izrazito pozitivno (spremni smo i na negativne komentare - nadamo se pri tome i konstruktivne)
  • posjetitelji na Pametnu guju dolaze iz cijele Hrvatske
  • Facebook stranica Pametna guja vrlo je brzo skupila 100 "lajkova"

Teško je definirati koji je dan početka rada projekta i njegova promoviranja. Bez obzira koji točan dan to bio, navedene brojke za ovako ranu fazu pozitivno su me iznenadile.

MOTIVI ZA NASTAVAK

Za kraj, moram ponoviti koliko su nam značajni podrška i pohvale učitelja, kao i jedno iznenađenje koje sam ostavio za kraj ovog pregleda.

Danas nam je stigao dodatni motiv za daljnji razvoj "Pametne guje" - pohvala iz Ministarstva znanosti i obrazovanja gdje je vijest o projektu objavljena na portalu Škola za život (članak "Pametna guja" – učenje i vježbanje osnovnih računskih operacija) te nam je najavljeno uvrštenje aplikacije u sve virtualne učionice razredne nastave.

Miroslav Alković, 30.04.2020. 22:05h

 

Pročitaj više:

Odaberi Računsku Operaciju

MOLIMO PRIČEKAJ TRENUTAK...