PAMETNA GUJA

UVJETI KORIŠTENJA I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Pametna guja je web aplikacija izrađena prije svega za učenje i vježbanje, ali i zabavu.

Korištenje je slobodno i bez ograničenja za sve dobronamjerne posjetitelje.

Link na aplikaciju slobodno je dijeliti dalje. Čak štoviše, želja nam je da link bude podijeljen što je moguće više.

Kako je aplikacija namijenjena kao pomoć učenicima za učenje i vježbanje, posebno potičemo dijeljenje aplikacije i linka u sadržajima, materijalima i ostalim alatima koji se koriste u radu u školama.

Aplikacija Pametna guja je na početku razvoja i s vremenom će dobivati nove mogućnosti te je za očekivati pripadne manje ili veće promjene u uvjetima korištenja.

Svaka promjena u uvjetima korištenja bit će navedena na ovoj stranici.

U ovom trenutku aplikacija Pametna guja samostalno ne skuplja privatne podatke posjetitelja. S razvojem usluge takva će se situacija sigurno promijeniti, a posjetitelji će pri tome biti pravovremeno obaviješteni na ovoj stranici.

Od kolačića, aplikacija Pametna guja koristi sljedeće: "cookiebar" (informacija o prihvaćanju korištenja kolačića), "ballon_blue_message" i "ballon_pink_message" (prekid prikazivanja poruka u balončićima).

Newsletter

Ukoliko želite koristiti newsletter, važno je da pažljivo pročitate ova pravila i date privolu za korištenje. Pravila će možda biti mijenjana ili dopunjavana u ovisnosti o potrebama sustava te će na dnu teksta uvijek biti naveden zadnji datum promjene pravila.

Prikupljanje podataka vršit će se samo u slučaju kad nam ih Vi izričito učinite dostupnim.

Registracijom na newsletter dajete privolu za njegovo primanje koje u svakom trenutku možete povući slanjem e-maila s naslovom "Odjava" na adresu info@cleveradder.com. Odjavom više nećete moći primati newsletter.

Prilikom prijave, događa se sljedeće: E-mail adresa se prikuplja isključivo u svrhu slanja newslettera, sprema se IP adresa u trenutku slanja prijave, bilježi se vrijeme prijave. Vaše ćemo podatke koristiti za slanje newslettera sve dok ne povučete privolu.

Podatke newslettera prikuplja društvo Info izlog d.o.o., Vinogradska 1, 35209 Bukovlje, Hrvatska, OIB: 11759041816.

Društvo se obvezuje čuvati Vaše podatke, odnosno e-mail adresu koju ste nam pružili, u tajnosti te ih neće dijeliti ni u kom obliku ni na koji način s trećim stranama, niti ih na bilo koji način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti.

Temeljem propisa, Vaša su sljedeća prava: pravo na uvid, pravo na brisanje i pravo na povlačenje privole. Za svako od tih prava možete nam se javiti na e-mail adresu info@cleveradder.com.

 

 

Pametna guja koristi alate i usluge drugih pružatelja Internet usluga putem integracije njihovih kodova, prateći uvjete korištenja, u nastavku navedenih servisa. Ti drugi alati koriste kolačiće u svom radu.

Google Analytics

Na ovoj stranici, vezano za Google Anaylitcs, možemo reći sljedeće:

  • postoji upotreba Google Analytics kolačića za analizu posjeta posjetitelja Internet stranici
  • sklopljen je ugovor o obradi podataka s tvrtkom Google
  • maskiran je zadnji oktet IP adrese u svrhu anonimiziranja IP adrese posjetitelja
  • dijeljenje podataka posjetitelja je onemogućeno

Google Analytics standarno prikuplja podatke iz kojih bi se, između ostalog mogli vidjeti podaci o npr. broju posjetitelja, broju posjeta, broju otvorenih stranica, vremenu trajanja posjete posjetitelja, količina korisnika koji nakon dolaska na stranicu odmah i odu sa stranice... Količina podataka koja se tu može iščitati iz Google Analytics-a, stvarno je velika i opsežna.

Ono što je jako važno naglasiti, a prema onom kako predstavljaju autori Google Analytics-a, podaci koje možemo vidjeti iz statistike su skupni podaci, zbrojevi i prosjeci te s tim podacima nije moguće povezati individualnog korisnika, niti vidjeti što je korisnik radio na web stranici.

Osim standardnog "paketa" mogućnosti koje Google Analytics omogućuje svim korisnicima koji ga instaliraju na svoje stranice, Google Analytics omogućuje i neke posebne prilagodbe (između ostalih i npr. praćenje "događaja" - eng. "events"). Tako smo i mi iskoristili mogućnost izrade izvješća o broju izračunavanja osnovnih matematičkih radnji na našoj aplikaciji te njihovoj točnosti. Tako je npr. iz statistika moguće pročitati koliko puta su korisnici u utorak pokušali izračunati koliko je 5 puta 7 te je moguće znati koliko je bilo točnih i netočnih odgovora te jesu li korisnici koji su odgovorili netočno, bili blizu ili su "fulali" puno.

Na adresi https://support.google.com/analytics/answer/3379636?hl=hr i linkovima koji se nalaze na tom linku, može se više pročitati o načinu rada Google Analyticsa te privatnosti i zaštiti podataka korisnika.

Facebook

Na ovoj stranici, vezano za Facebook Social Plugins, možemo reći sljedeće:

Internet stranica "Pametna guja" koristi "plug-ove", društvene dodatke, društvene mreže Facebook. Svi dodaci označeni su Facebook logom ili oznakom. Pregled i izgled mogućnosti tih dodataka možete naći na adresi https://developers.facebook.com/plugins.

U slučaju učitavanja naše stranice u Vaš Internet preglednik, on, preko dodataka koji se nalaze na našim stranicana, uspostavlja direktnu vezu s Facebook serverima.

Integriranjem dodataka, Facebook prima informacije da je Vaš preglednik pristupio našoj Internet stranici bez obzira imali Vi Facebook profil ili ne, odnosno bili prijavljeni na Facebook ili ne. Ova informacija (uključujući vašu IP adresu) prenose se sa vašeg preglednika izravno na Facebook servere locirane ne nužno u Vašoj zemlji, već (vjerojatno) u SAD-u te se tamo pohranjuju.

Ako ste prijavljeni na Facebook, ta društvena mreža može posjetu našoj Internet stranici prikazati na vašem Facebook profilu, na način gotovo jednak kao da ste se prijavili na sam Facebook. Ako koristite Facebook dodatke, npr. "Like" tipku ili pišete komentar, odgovarajuće informacije bit će direktno proslijeđene na Facebook servere i tamo pohranjenje. Nadalje, informacije će biti objavljene na Facebooku te će vaši Facebook prijatelji biti u mogućnosti vidjeti ih.

Facebook može sve takve podatke koristiti za potrebe oglašavanja, istraživanja tržišta i oblikovanja Facebook stranice. U tu svrhu nastaju Facebook profili za korištenje, interese i odnose kao npr. za prikazivanje oglasa na vašem Facebook profilu ovisno o posjetu našoj Internet stranici kako bi se drugi Facebook korisnici informirali o tim aktivnostima i osiguralo korištenje usluga povezanih sa Facebookom.

Ukoliko ne želite prikazivanje prikupljenih podataka na našoj stranici (od strane Facebook-a) na vašem Facebook profilu, morate se odjaviti s Facebooka prije posjete naše stranice.

Za svrhu i opseg prikupljanja podataka, njihovu daljnju obradu i korištenje od strane Facebooka, kao i glede povezanih prava za zaštitu privatnosti, pročitajte Facebook-ove smjernice o zaštiti osobnih podataka: facebook.com/policy.php

 

Ukoliko koristite opciju za onemogućavanja kolačića, rad aplikacije može biti ograničen ili onemogućen.

Zadnja izmjena: 25.02.2021.

 

Pročitaj više:

Odaberi Računsku Operaciju

MOLIMO PRIČEKAJ TRENUTAK...