PAMETNA GUJA

JE LI PAMETNA GUJA OBIČNI KALKULATOR?

Kako sam prijatelju pokazao pravu namjenu aplikacije - jer Pametna guja nije običan kalkulator.

Nauči: Zbrajanje, Oduzimanje, Množenje, Dijeljenje.

Kaže mi jučer prijatelj, kakav sam to kalkulator napravio, da ne vidi po čemu se Pametna guja razlikuje od nekog "digitrona" na mobitelu ili računalu.

I bio je u pravu - donekle. Način na koji je on gledao "Guju" tipičan je pogled odrasle osobe koja nema problema s tablicom množenja ili zbrajanjem.

Dok je isprobavao aplikaciju, upisivao je samo točne rezultate i nikad nije došao u fazu u kojoj se u zbog netočnog rješenja, korisniku pomaže i dodatno raspisuje zadatak.

Shvatio je u čemu je kvaka nakon što sam mu to objasnio.

A kao što sam jučer usmjerio svog prijatelja, zamolio bih i Vas za slično - "Guju" prije svega dajte klincima. Dok budu griješili, što je normalno u vrijeme učenja i vježbanja, od aplikacije će dobiti pomoć koju trebaju.

Pametna guja trenutno nije aplikacija za mog prijatelja i nije ni za mnoge druge. Ali našim klincima, prvašićima i ostalim učenicima nižih razreda pouzdan je alat koji će im pomoći da i oni jednog dana mogu reći kako je Guja "običan kalkulator". Jednostavno, jer im Guja, u ovom obliku, više nikad neće trebati.

Zanima me izgleda li i Vama Pametna guja, na prvi pogled besmisleno kao što ju je vidio moj prijatelj. Provjerite i ostavite komentare na Facebook stranica Pametna guja.

Miroslav Alković, 13.05.2020. 10:45h

 

Pročitaj više:

Odaberi Računsku Operaciju

MOLIMO PRIČEKAJ TRENUTAK...